Druhá šance, lásko! - Benková, Jana (Brána, 2014)
Další strhující román z pera naší stěžejní autorky Jany Benkové Sašu při zkoušce šatů v butiku její kamarádky vyvede z míry muž, který ji s viditelným zájmem sleduje z ulice výlohou. Když ji Alex, jak se představil, osloví, Saša, uchvácená jeho šarmem, se tváří a chová jako majitelka obchodu, a dokonce si vymyslí i falešné jméno, aby mu zatajila, že žije pouze v malém domku se sestrou a jejím malým synem Míšou. Alex ji pozve na rande, ale Saša dlouho netuší, že ani on není bez tajemství. Kniha o tom, jak a kdy se ve vztahu stává z dívky skutečná žena, o tom, zda máme dávat druhou šanci chlapovi, který nás už jednou zklamal, o tom, že peníze nejsou zárukou štěstí, ale i o tom, že každou partnerskou turbulencí dospíváme a objevujeme nové linie lásky.