Muž, který četl - Rottová, Inna (Moba, 2013)
Na tchyni majitele detektivní kanceláře Janu Brodskou se obrátila její spolužačka Alena Krausová s prosbou, aby jí pomohla vyřešit záhadu. V televizi totiž vysílali výzvu policie, aby diváci pomohli identifikovat tělo neznámého muže. Janina spolužačka v něm poznala svého bývalého učitele inženýra Vladimíra Kettnera, s nímž se přátelila na základě společného zájmu o knihy. Jenže policie zjistila, že Kettner je živ a poměrně zdráv. A tělo muže patří podnikateli Jaroslavu Vorlovi, což potvrdila jeho vdova a ředitel Vorlovy firmy. Alena Krausová je přesto přesvědčená, že mrtvý muž není nikdo jiný, než inženýr Kettner. Nikdo, ani policie, ani soukromí detektivové jí však nevěří a nehodlají se touto záhadou zabývat. A tak se Jana Brodská pouští do případu na vlastní pěst.