Anna Falcká - Whitton, Hana (Alpress, 2011)
Život Anny Falcké, princezny z politicky významného rodu, plyne celkem poklidně až do okamžiku, kdy po řadě tajných jednání padne rozhodnutí, že se má provdat za nedávno ovdovělého českého a římského krále Karla IV. Je jasné, že z Karlovy strany jde především o diplomatický tah, a Anna přitom chová v srdci jiného.