David a Goliáš - Pecháčková, Ivana (Meander, 2017)
Dobrodružný příběh o tom, jak malý David přechytračil a porazil obra Goliáše. Kniha nepředkládá biblický text dětskému čtenáři za každou cenu, tedy i za cenu nepřiměřeně velkého zjednodušení nebo zastření původního smyslu textu, ale snaží se o úpravy citlivé a k dětskému čtenáři empatické.