Pohádky před spaním - Pospíšilová, Zuzana (Portál, 2015)
Soubor krátkých pohádek, které rodiče nebo učitelky mateřských škol mohou dětem číst před spaním. Tomuto účelu také odpovídá rozsah jednotlivých pohádek. Tematicky jsou seskupeny do oddílů s názvy: Kouzelné pohádky, Pohádky o zvířátkách, Pohádky pro zlobidýlka, Letní pohádky, Zimní pohádky, Strašidelné pohádky, Pohádky z pokojíčku, Pohádky pro kluky. Pohádkové příběhy osloví zejména děti předškolního věku od 4 let, ale budou se líbit i začínajícím školákům jako první čtení. Jsou v nich nenásilně začleněny prvky výchovného poučení, psány jsou poutavě s dynamickými dialogy. Nedílnou součástí jsou barevné ilustrace.