Prokletá místa Čech a Moravy - Rubínková, Veronika (Plot, 2011)
Jsou místa, která můžeme bez váhání označit jako prokletá. Může se jednat o prokletí v původním slova smyslu, ale také o hrad, hřbitov, mlýn či kopec, na nichž došlo k nějaké strašlivé události, jež toto místo nesmazatelně poznamenala. Zvířata se takovým místům vyhýbají, rostliny na nich skomírají a lidé přebývající v jejich blízkosti trpí nočními můrami nebo dokonce psychickými poruchami. Veronika Rubínková předkládá čtenářům přes dvacet nejznámějších, ale i méně vyhlášených míst, která si zaslouží označení "prokletá", takže pokud vás láká nasávat děsivou atmosféru těchto míst v bezpečí svého domova, poslouží vám tato kniha jako ideální prostředník.