Robinson Crusoe - Defoe, Daniel (Ottovo nakladatelství, 2016)
Dobrodružství Robinsona Crusoe od jeho útěku z domova, přepadení lodi piráty, zachránění z otroctví a ztroskotání na moři na pustém ostrově. Tam Robinson prožil zajímavé i strastiplné události, jako třeba zemětřesení a požár pralesa. Naučil se lovit primitivními vlastnoručně vyrobenými zbraněmi, chovat kozy, vyrábět cihly, dokonce i péci chléb. Zažil i příchod lidožroutů, osvobodil zajatého Pátka a nakonec bojoval s piráty, dříve než se vrátil domů do Anglie.