Hraničářův učeň 8. - Flanagan, John (Egmont, 2019)
Will je na každoročním hraničářském sněmu, ale Halt vyšetřuje záhadné události na západě. Když se konečně vrátí, přináší špatné zprávy. V Hibernii to vře. Lživá náboženská sekta, která si říká nezasvěcení, rozsévá zmatek a vyvolává vzpoury, a pět ze šesti hibernských království už bylo rozvráceno. Nyní je v ohrožení šesté, království Clonmel, a Halt, Will a Horác se vydají na cestu, aby v něm pomohli znovu nastolit pořádek. Budou jim na výpravě užitečná tajemství z Haltovy minulosti? Jeden hraničář obvykle dokáže zabránit vzpouře, ale tentokrát možná nebudou stačit ani dva...