Anička v Austrálii - Peroutková, Ivana (Albatros, 2015)
Jednou večer tatínek oznámí Aničce novinu - jede na kongres do daleké Austrálie. Ale nejúžasnější je, že Anička s babičkou poletí s ním! Nadšená Anička se těší, určitě ji tam čekají báječné zážitky, a navíc uvidí exotické rostliny, klokany, papoušky a medvídky koala! Svůj deník si tentokrát povede jako opravdová cestovatelka. A Anička u protinožců skutečně prožije spoustu nevšedních dobrodružství a setkání...