Sloup do nebe - Forstchen, William R. (Euromedia Group - Knižní klub, 2015)
Svět ohrožuje pandemie sucha, raketový nárůst cen za suroviny, válka o vodu. Globální chaos je na spadnutí, ale rýsuje se možnost, jak mu zabránit. Studenti Gary Morgan a Eva Petrenková, jejich profesor Erich Rothenberg a excentrický miliardář Franklin Smith přicházejí s projektem tzv. Sloupu do nebe, který by umožnil využít cesty do vesmíru za zlomek původních nákladů a díky solárním panelům vyřešil energetickou krizi na Zemi. Ne všichni jsou tímto nápadem nadšeni - zejména ne ti, kdo profitují z prodeje ropy. Realizace projektu se navíc ukáže mimořádně nákladná a zdlouhavá a zhatit ji může sebemenší chyba. Nebo pečlivě naplánovaná zrada.