Mladá léta velkých císařoven : Marie Terezie, Alžběta, Zita - Hammond, Beate, 1967- (Ikar, 2004)
Dětství a mládí Marie Terezie, Alžběty Bavorské a poslední rakouské císařovny Zity. Výchova příslušníků panovnických rodů, rodinné a přátelské vazby, lásky, umělecké a kulturní záliby.