Anna - Šarišská amazonka - Šranková, Eva Ava, 1974- (Euromedia Group, 2019)
Historicko-milostná romance slovenské autorky, situovaná do Uherského království pozdního středověku, vypráví příběh odvážné ženy, inspirovaný skutečnou historickou postavou.