Marianna - Plamenné vavříny - Benzoni, Juliette (Alpress, 1997)
Žádné intriky nezabrání Marianně splnit v Konstantinopoli poslání, kterým ji pověřil sám Napoleon. Hned poté, kdy se konečně shledá s Jasonem, pokračuje do Oděsy. Válečné tažení do Ruska začalo, Moskva je v plamenech a Marianna opět na útěku.