Pouští a pralesem - Sienkiewicz, Henryk (Odeon, 1971)
Dobrodružný román o dvou dětech, které byly uneseny jako rukojmí povstalců vedených Mahdím/1848-1885/, který bojoval proti anglickým kolonistům. Strastiplná cesta Afrikou, nebezpečí, odvaha....